Slovenski Linč ali Kako Amaterski 'Medij' Išče Pozornost Beri v slovenščini      Read in EnglishVsi smo že slišali za zgodbo ženske v svojih 20 letih, ki je na Vranskem v stranišču rodila otroka, in ga tam tudi pustila.

Mediji so obregnili ob samo dejanje, nihče pa ni pomislil na žensko, ki je otroka rodila. Jaz ne poznam njene zgodbe, in ne vem razloga za njenim dejanjem, vendar nam zdrava pamet narekuje, da so morale biti v ozadju verjetno kakšne psihične težave. Če bi se otroka res želela znebiti ga verjetno ne bi pustila v javnem prostoru, mar ne?

Nikakor ne odobravam njenega dejanja, vendar pomislite malo –v dandanašnjem času kjer se s pomočjo DNK in bolnišničnih kartotek pač ne da nič prikriti, ali je bilo to res premišljeno, naklepno dejanje? Ali dejanje nekoga, ki je več kot očitno pod vplivom travme?

Ne vem kaj je bil njen razlog za storjeno, saj je teh mnogo, morda še navržem podatek – za poporodnimi travmami kot so poporodna depresija, poporodna psihoza in poporodna OKM trpi kar 15 % žensk. To je le en izmed mnogih možnih razlogov.

Zakaj uporabljam besedo ženska in ne mati?

Zdi se kot, da ženske izgubimo pravico do individualnosti, ko dobimo otroka. Niti ne, ko dobimo, že ko zanosimo. Zdaj sva dva, moje telo ni več moje ampak je nek inkubator, in vsi se do njega vedejo prav v tem stilu. Ženska zdaj nima pravice fizično zboleti, kaj šele psihično. Pripravlja se na materinstvo, naj stisne zobe in potrpi. Zdaj mora biti več, zdaj mora biti bolj močna, močna za dva.

Kaj pa tiste, ki jim to ne uspe? Kaj pa, če je med njimi prav oseba iz zgoraj omenjene zgodbe?

In zakaj se venomer omenja samo žensko, ki je pustila otroka, ne pa tudi njenega partnerja? Saj je bil ta tudi tam, pa je vsa krivda vržena na žensko, ki je bila takrat tako v fizičnem kot psihičnem abnormalnem stanju.

No, več kot očitno to spletni strani oz. wannabe spletnemu 'mediju', ki je objavil njene osebne podatke – ime, Facebook stran in sliko ni prav nič pomenilo. Kakšna oseba, kaj šele 'medij' poziva k javnemu linču?!

Brez poznavanja zgodbe, brez poznavanja dejstev, zgolj z nekim dvoumnim pričanjem njenega znanca!

Ne samo, da oseba, ki stoji za tem ogabnim člankom nima pojma o novinarskem profesionalizmu ali človeški empatiji, človek se niti ne zaveda posledic svojega KAZNIVEGA dejanja.

Kazenski zakonik (KZ – 1 – NPB4), Zloraba osebnih podatkov 143. člen
Kdor brez podlage v zakonu ali v osebni privolitvi posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo, osebne podatke, ki se obdelujejo na podlagi zakona ali osebne privolitve posameznika, posreduje v javno objavo ali jih javno objavi, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Kako neumen in brez človečnosti vendar moraš biti za kaj takega? Mar smo pozabili na samomor ravnatelja, ko so ga mediji vlačili po zobeh zaradi občutljivega video posnetka? Zdaj pa tu neka stran oznanja javno linčanje na osebo, ki že tako očitno ni dobrega psihičnega zdravja.

Mar živimo v srednjem veku? Najbolje, da prižgemo bakle in vzamemo vile v roke, pa gremo zažgat kakšno čarovnico na grmadi. Saj ne rabimo dokazov, dejstev, verjemimo le besedi nekega amaterskega šarlatana, ki se skriva za anonimnostjo na svoji spletni strani (katere ne bom omenjala, ker jim ne privoščim enega klika več) in se pohlepno baše s kliki in užitkom, ki ga pridobi s hujskanjem javnosti.

Vprašajmo se še kje je ta oseba sploh dobila njene osebne podatke? Je kriv privoščljivi znanec, ali ima morda kakšno vezo na policiji, morda celo v zdravstvu?

Objava osebnih podatkov osebe, ki ni javna oseba je ne samo neumno ampak tudi kaznivo dejanje, hujskanje k javnemu linču pa kaže na sociopatske namere in neuravnovešenost osebe, ki stoji za objavljenim člankom.

Ženska bo za storjeno dejanje dobila kazen, ki ji jo bo namenilo sodišče oz. skupina posameznikov, ki je za to posebej usposobljena, nikakor pa tu ne more biti javnost tožnik, sodnik, porota in še kaj, kaj šele, da bi si njeno kazen vzela v roke ena oseba, kot v tem primeru.Sledi mi:

Zaznamek: Vse slike so vzete s Pixbaya ali mojega Instagrama - te slike so zastonj za zasebno in komercialno uporabo, ni potrebnega pripisa avtorstva.
Če želite, da pišem o določeni temi - sporočite to v komentarjih. Za sodelovanje (recenzijo produkta, knjige, če ste pisatelj) pišite na - katarina.ferk@gmail.com


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Be Selfish: 5 Things To Do On Valentine's Day If You're Single

Can a Friend Break Your Heart: 6 Ways To Spot a Fake Friend

13 Worst Things a Boy Had Ever Said to Me