V kateri drogeriji se najbolj splača kupovati? Primerjava DM-a, TUŠ drogerije in MüllerjaDM
Prejšnji teden sem, kot mnoge izmed vas, dobila pošto iz DM-a kjer so mi predstavili novo active beauty kartico. S prenovljenim programom nam obljubljajo še večje prihranke, vendar, ali je temu res tako?

S prejšnjo kartico sem pri zapravljenih 150 evrih dobila 150 točk. Ko sem imela 150 točk sem lahko uporabila 15% popust na nakup.

Z novo kartico prav tako za 1 evro nakupa dobim 1 točko na kartico, vendar na naslednje nakupe ne dobim procentualnega popusta, temveč je 1 točka vredna 1 cent. Ko zberem 200 točk lahko pričnem z unovčevanjem, se pravi, ko zapravim 200 evrov lahko vnovčim 2 evra popusta pri naslednjem nakupu. Torej moram zapraviti kar 1000 evrov, da dobimo popust 10 evrov pri naslednjem nakupu!

Dokaj absurdno, kajne?

Vendar naj bi kljub tej ureditvi več prihranili zaradi dodatnih aktivnosti z večkratnimi točkami, se pravi za en izdelek v vrednosti 5 evrov bi lahko dobila 3-kratne točke, kar bi pomenilo, da bi na kartico dobila 15 točk. V majskem katalogu na določene izdelke obljubljajo kar 25-kratne točke (vendar ta akcija obstaja le en mesec), kar pomeni, da za izdelek v vrednosti 10 evrov dobim 250 točk na kartico, če razumem prav?

Torej bi v mesecu maju za izdelke v vrednosti 40 evrov, ki so označeni s 25-kratnimi točkami dobila 1000 točk, kar bi pomenilo 10 evrov popusta pri naslednjem nakupu. To pa ni tako slabo, seveda, če si mama in kupuješ pleničke, določene šampone, zobne paste in čistila – saj so le ti izdelki označeni pod 25-kratne točke.

Res je, da veliko žensk, še posebej mam, v DM-u na mesec zapravi okoli 150 evrov. Na prejšnji kartici je to pomenilo 15% popusta na naslednji nakup, torej, če si naslednji mesec ponovno zapravila 150 evrov za enkratni nakup, si pri tem dobila 22,5 evrov popusta. Sedaj pa bi mogla za podoben odbitek po najboljši možnosti zapraviti 80 evrov, vendar, samo na izdelke s 25-kratnimi točkami, pa še to v roku enega meseca.

Morda se nov sistem res splača za redne kupce, ki bodo pač ubogali sistem večkratnih točk, če pa vse leto kupuješ bolj po malo – se ta sistem res ne izplača.

Sama sem čez leto pridobila teh 150 točk, ter po navadi porabila 15% popust za večji nakup, ki sem ga opravila poleti (potrebščine za na morje, itd.), zdaj pa se mi v novem sistemu zbiranje točk v bistvu ne splača.

Skratka, če v DM-u rada veliko zapraviš in si pozorna na njihove akcije, večkratne točke, kupone, itn. ti nov sistem koristi, če pa se odpraviš v DM vsake toliko po kakšno drobnarijo, pa ne.

TUŠ Drogerija
Tudi TUŠ ima svojo kartico zvestobe, ki jo lahko uporabiš v navadni trgovini in drogeriji. Sicer ne zbiraš točk, temveč D*NAR – tega lahko zbirajo študentje in dijaki, pa tudi upokojenci.

Študentje lahko vsak torek v TUŠ drogeriji 10% vrednosti nakupa nazaj na kartico, upokojenci pa vsako sredo 11%; oboji lahko popust koristijo ob naslednjem nakupu, delno ali v celoti, kjerkoli in kadarkoli v Skupini TUŠ.

Okej, sliši se dokaj kul, zoprno je le dejstvo, da se ta popust obračunava le enkrat na teden, le pri enem nakupu (torej, če boš v torek šla dvakrat v TUŠ drogerijo – ti drugega popusta ne bodo prišteli), pa še ne obračuna se na določene izdelke.

Kupi Več In Plačaj Manj je TUŠ-eva akcija kjer vsak mesec določene izdelke označijo z rumeno zvezdico, ob nakupu dveh ali več pa ti na blagajni obračunajo popust, ki se giblje tam od 20% pa do 40%.

Prav tako imajo akcijo 10 Najljubših – na spletu si aktiviraš 10 najljubših izdelkov in jih več mesecev kupuješ po nižji ceni, popusti se ponovno gibljejo od 20% do 40%. Zveni super, bi bilo fajn kupovati deset izdelkov, ki jih najpogosteje kupujem po nižji ceni, vendar… zopet sledi izredno omejena izbira teh izdelkov, ki so po večinoma plenice, drugi izdelki za otroke in dietna hrana. Ta opcija je super ideja, izvedena pa obupno.

Se splača kupovati v TUŠ drogeriji?

Menim, da se večjih nakupov v TUŠ drogeriji ne splača opraviti, če nisi študent ali pa upokojenec, ter, če ni torek ali sreda. TUŠ drogerija je bolj primerna za manjše nakupe, splača se tudi vzeti več izdelkov, ki jih bolj pogosto uporabljam (dezodorant, šamponi, čistila, itn.) za manjšo ceno, z 10 najljubšimi izdelki so pa po mojem mnenju, vsaj v drogeriji, zgrešili.

Müller
Kaj pa Müller, edini od treh, ki nima svoje kartice zvestobe? Mar res s tistimi odrezki od računov prihranimo največ?

Ob čisto vsakem nakupu na vse izdelke na koncu prejmemo popust 3% vrednosti nakupa, ki ga lahko vnovčimo kadarkoli v naslednjih treh mesecih. Morda je res malo zoprno shranjevati vse tiste listke, vendar dobimo popust na vse izdelke (z izjemo formul za dojenčke, knjig, tablic in podobnih izdelkov), ko popust vnovčimo pri naslednjem nakupu avtomatično tudi za tisti nakup dobimo nov popust.

Mislim, da se v Müllerju splača opraviti tako manjše kot večje nakupe.

Če v DM-u zapravim 200 evrov, dobimo 2 evra popusta pri naslednjem nakupu. Če kot študentka zapravim 200 evrov v TUŠ drogeriji (ob torkih) dobim 20 evrov popusta pri naslednjem nakupu, če pa nisem študentka ali upokojenka, za 200 evrov ne dobim nič. Če zapravim 200 evrov v Müllerju, dobim ob naslednjem nakupu 6 evrov popusta.

Če povzamem; DM je v redu za večje nakupe, če kupuješ izdelke z večkratnimi točkami. TUŠ drogerija se obnese za dijake, študente in upokojence. Müller pa je kul za vse ljudi, za tako majhne in večje nakupe.

Kaj pa cene? Kje so izdelki bolj cenovno dostopni? Več v drugem delu, ko bom cenovno primerjala iste izdelke iz omenjenih trgovin.


Sledi mi:

Zaznamek: Vse slike so vzete s Pixabaya, Wikipedije (pod public domain), Fair Use se aplicira, če je slika namenjena za kritiko produkta, ali mojega Instagrama - te slike so zastonj za zasebno in komercialno uporabo, ni potrebnega pripisa avtorstva. Prizadevam si, da vedno akreditiram pravilni originalni izvor slike, ki jo uporabim. Če meniš, da je akreditacija napačna me kontaktiraj na katarina.ferk@gmail.com.
Za sodelovanje (recenzijo produkta, knjige, če ste pisatelj) pišite na - katarina.ferk@gmail.com

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Be Selfish: 5 Things To Do On Valentine's Day If You're Single

13 Worst Things a Boy Had Ever Said to Me

How To Cope With Anxiety: 7 Ways To Tame Your Mind